pondělí 10. ledna 2011

Report 3 Benefiční koncert

Old report 8. 9. 2010
3 Benefiční koncert

Report: V sobotu 4.9 se konal 3. Benefiční punk koncert na Záchranou stanici volně žijících zvířat Zelené Vendolí a to dokonce podruhé na stejném miste ve Stříteži u Poličky.

Akce začala jako už klasicky slezinou den předem v Divadelním klubu v Poličce. Sešli jsme se pořadatelé Rohanovy děti, ale i jiný vejpitci třeba Žumpísek a spol z Chrudimi, Píča z Přelouče, co není z Přelouče, členové Inseminační stanice a jejich šílení syfl punks z Brna. Chlastalo se, vyhulovalo, vnucovali jsme trika benefice všem možným i nemožným lidem způsobem „velikost doroste“, jeden místní blbeček, co „si chtel bouchnout do nějakýho anarchisty“ byl odejit s modrym autogramem (velikost 24, tučně, podtrženě) pod okem, bordel, bordel, bordel, přesun ke Kaldovi na byt, kterýmu hrozí hromadná žaloba od sousedu, chlast....

Druhej den ráno jsme se klasicky nesešli v 9 v areálu na práci, protože všichni včetně mě na to hodili kocovinovej bobek a až někdy od 11 jsme začli svážet materiál a budovat fesťák.Tady bych rád vyzdvihl pomoc všech dobrovolniků (pouze za vstup, někdy ani to ne), díky kterým se všechno podařilo pohodově postavit a připravit (až na to ze hlavní hangár byl naruby). A taky diky zpoždení,protože v areálu nebyl navozenej žádnej chlast a tak ostatní museli pít vodu z hadice a makat, hehe. Během příprav stihlo chcát jako prase a tak jsme se všichni modlili k velké bobuli chmelu, aby nás v tom punkáči nenechali a přijeli.

A přijeli !

Už na kulturní vložku Domingo posedávalo a kalilo spoustu lidi a začínala ta správná nálada. Pár lidí už dokonce stihlo z chlastu usnout. :D Druhý šly na řadu HC punkový Conquestio z Pardubic, areálem se začal rozlíhat nasranej řev a ječící kytary. „Hard core kids, Hard core go „ a lidi začali kotlit a chlastat hlava nehlava. Do toho přijížděli další a další a na barech pomalu zavládlo šílenství. Třetí jsme šli na řadu my, Mentálně narušená moucha, hráli jsme poprvé od Brněnce a musím říct, že to bylo super ! Žádná prasklá struna, pogo jak prase, lidi skandovali na našeho bubeníka Rosenbergu, Pejsek vypnutej z odposlechu... Co víc si přát ?

Pak nastoupila naše sesterská kapela Inseminační stanice.Krom toho, že sem jezděj a chlastaj s náma imrvére, vydávame se za jejich členy a pijeme na jejich listek na jinych fesťákach, půjčujou nám prachy a nepamatujou si to :-D a vozej sebou alkoholický výkvět Brna jsou vždycky zárukou prasopunkovýho vystoupení jak sviňa. Hlavně jejich basák se začíná velmi podobat našemu Pejskovi ,protože taky hraje stylem „hejbu rukou a nevím, která bije“. Hráli svoje evegreeny jako Bíla nemoc, No future a hlavně hymnu všech dobytků, Romantickou. Lidi lezli na pódium, myslím, že se tam házelo i spodní prádlo.No prostě punk velebnosti.

Po nich nastoupila cirkusová reggae punková Pitocha.Kdo zná tuhle kapelu na živo ví, že je to vždycky show jako prase. Jeden kytarista převlečenej za hippíka, druhej za ženskou, bubeník v námořnickým a zpěvák jako copatej klaun s kalhotama po kozy. Hráli pecky jako Pitocha Chapito, Monkey atd. Každým songem si zpěvák podmanil publikum a to zpívalo a tančilo s ním.Velkej kotel, velká pohoda – velkej úspěch.

Pak nastoupili punk z Blanska Peach us, hrající od roku 1996. Harmonika, ženská na podiu, zajímavá hudba a pogo. Co dodat dál nevím, protože jsem popíjel slivovici a pamatuju si pšouk.

Akorát po nich přijeli SPS.Jooo legenda, na kterou jsme všichni čekali! Punkeři ,punkerky i mutanti z chlastu opustili hoříci koše, nechali chlastu, cigár, sexu a všichni se přesunuli na betonovej plácek před podium, kterej celej zaplnili. Ruská, Svoboda 89, Máma a další songy rozjeli obrovský pogo až to vypadalo, že se produpeme do západního Německa. SPS několikrát dali mikrofon do davu a celej kotel s nima zpíval.Sousedům drnčeli okna a punkáči byli v extázi. V jednom z poslednich songu za nima vylezli a zpívali na podiu dvě punkerky z Lubny a tím padly poslední sociální bariéry a stal se ze všech nás jeden velkej punkovej atom. Alkohol nikdy nechutnal tak dobře !

Předposlední hrali pražský Zputnik, nasranej punk s moc pěkným ženským vzhledem a taky zpěvem, lidi kotlili, chlastali u ohňů ,já taky chlastal a seznamoval mě a mojí Slivtelkyní s kolemjdoucími. Paměť už nic moc. Poslední šli na řadu chrudimská Punkárna, mladej bordel punk, co hraje 5 songů pořád dokola, ale je to bomba. Objevilo se zase technopogo, padáni držkou na zem, spaní v pogu ,v hlavě a na zemi vertigo, no proste zakončení jak má bejt. Pak už jen uklízení, dopíjení a dojídání s posledníma navštěvníkama asi do 12, uklízení, umírání, uklízení, umírání...

Akce se povedla skvěle, atmosféra ještě lepší než minule,lidi pohodový ,žádný problémy nebyly, ani bordel po obci, počasí vyšlo a na festak nepršelo,lidí asi 170 platících + mnoho místních, v noci zima, ale chlastu dost, spousta lidí, co navíc přispěla ať už dýškem ,u vstupu, nebo koupí trika či placky.. Celkově prostě super

Diky tomuhle koncertu se nám podařilo po zaokrouhlení vydělat na Záchranou stanici volně žijící zvěře Zelené Vendolí 7500.- korun.

Celkově to tedy je za 3 konané Benefiční punk koncerty (27.2 ,15.5 ,4.9) během 7 měsíců 30 630.- korun na Záchranou stanici volně žijících zvířat Zelené Vendolí. Tomu řikam Punks Not Dead !

Poděkování: Velký dík patří všem pořadatelům za tvrdou a vyčerpávající práci, dobrovolníkům za každou pomocnou ruku k dílu, sponzorům PAPAGAJ RECORDS, ENTER Polička, Tatto shorty Litomyšl, Sklo Janák Polička, Nízkoprahový klub Díra Svitavy, Divadelní klub Polička za materiální podporu, všem vylepovačům plakátu, letáku a propagátorům akce na internetu,Aleš Syrový ( I a II) a jeho team( III ) z Třebovic za nazvučení, obci Střítež za poskytnutí prostor a kladný přístup, Ivanovi ze Stříteže, Ianovi a Petovi z Vision days, Vám všem, co jste tyhle akce podpořili svou učastí, chlastáním a pogováním, přátelům za morální podporu, těm na které jsem zapoměl,

SPECIÁLNÍ dík patří Rohanovym dětem za to, že to se mnou vydržej a že je to po těch letech ještě baví Tak a to je vlastně jakoby celý.

Nyní si dáváme na chvilku pauzu, na vystřízlivění, hledání práce, nebo dodělání zkoušek z letního semestru ), a další Benefiční punk koncert stejně pohodový jako tyhle tři pro vás chystáme pravděpodobně v únoru 2011 opět ve stejném duchu – levnej chlast, levnej vstup, dobrý kapely, pohoda ! Doufám, že nám zachováte přízeň a na další akci se zase sejdeme : )

Bukva
Team Rohanovy děti tentokrát tvořili:
Hlavní pořadatel: Bukva
Bary: Hrbatá,Laděnka, Kača, Saša, Klárka, Janka
Kuchyň: Janička, Tamara a Anda a Sichr Přelouč, Kuku a kamoška Polička, Řezník Queen)
Ochranka /uklid/Stavění:Malej, Matysek a Tommy a Maruška Chrudim, Petty a Slaži Litomyšl, Piča z Přelouče,,Soda MT,Sharp a jeho team Svitavy, Kimi a Kapr Polička, Honza a Pavel _Oldříš ,Mates a
 Kubín a Marek Brno
Všechno a hned : Malej
Zdravotnice: Danča
Vstup: Rohanka, Luciána
Řidiči: Olda Kubík, Ráďa, Řezník, Pacy
 Svatý festivalu: Člen kapely Defenestrace co nám daroval 2 litry rumu ať je prodáme a peníze dáme na útulek
The end. 

Žádné komentáře:

Okomentovat