pondělí 10. ledna 2011

Report Benefiční koncert


Old report 27.2010

Bukva
Takže report z našeho Benefičního koncertu.Úvodem Vás provedu Já, obsah a dění na koncertě tentokrát nechám na Kimadovi, protože v sobotu už to nebyl Bukva na koncertě, ale světová rarita Jakub Mašek v práci. :) A shrnutí je zase na mě, protože mi to dělá dobře, když si to shrnu.Akce začala den předem, kdy se nás sešlo přes třicet lidí, namátkou z Poličky, okolních obcí, Opatovce, Chrudimy, Přelouče, Novýho Města na Moravě...V|šichni v dobrý náladě, napakovaný chlastem a svačinkama, s touhou po dobrodružství. Zvěř, reprodukovaná hudba, cigárka, tanec, pivo za třináct, šikana spících, večerka ve dvě ráno pro odvážné, budíček v sedm ráno pro všechny (díky Kaldo a Pejsku :) ). Ráno provokování Bukvy, snídaně šampionů, vylévání a čištění nočních nádob a hledání podprsenek po skříních...:). Dál už si pamatuju jen práci,práci,práci. Tak to nechám na Kimadovi..



Kimado
Takže dlouho očekávaná akce, na kterou jsme se určitě všichni těšili,je za náma. Jako mávnutím kouřové startky a cinknutím dvou panáku rumu zazvonil zvonec a suprovýho fesťáku je konec. Pro všechny, který neměli žaludek na to,aby přišli, nebo jim to naopak žaludek nedovolil, se to pokusíme z útržků, kterým se dá sotva říkat paměť, trošku oživit. Většinou, jak už to bývá, se nejen psychicky připravujeme den předem. Účast pětatřiceti příznivců krajně punkové muziky nás překvapila. Zvěrstva, která se tu děla nejdou zveřejnit ani v kronice prasat. Avšak ještě v odpoledních hodinách, v den koncertu, byste našli známky minulé noci haha. No prostě zvěř. Pár hodin před koncertem se začínají sjíždět starý známý, ale i neznámý pankáči. Prostory se plní a všude jsou slyšet rozhovory typu: „tebe jsem už dlouho neviděl, pojd na ruma“, „oni spolu už nechoděj?“ nebo „ten ještě žije?“. No však to znáte. 
První začíná hrát skoro místní, skoro legenda Mentálně narušená moucha. Kapela sice vyměnila dva členy, to ale neměnilo nic na tom, že hráli opravdu dobře. Sál se plnil a v průběhu MNM bylo v sále kolem dvě stě punks, skins a všeho možného. Haha. 
Moucha dohrála opravdu s velkým úspěchem a po ní nastoupila vynikající punkrocková skupina Driák. Lidí sice trošku ubylo, ale stejně pod pódiem pařilo na suprovou hudbu řízlou harmonikou, hodně lidí. 
Další na řadě byla perlička a to fakt že kurva perla, klasická anglická punková skupina Lowlife. Tělem staří, ale duchem nevybouření angláni to fuck rozjeli. Hudebně připomínají starý punkový kapely říznutý skinheadským oi a neustálým Fuck you! A tak to má být. Snad všichni, kdo přišli na tuhle akci, se na ně museli jít podívat, takže se v sále nedalo moc hejbat, ale za to pogo bylo opravdu surový a snad nejlepší za hodně dlouhou dobu. 
Po nich nastoupila kapela, kterou určitě nemusíme představovat. Spínací špendlík odvedl hodně dobrou práci a lidi, ještě rozjetý z anglánů vytrvale pogovali dál. Chaospunk Climax byl pro některé hodně znavené návštěvníky silný sousto, ale pro nás vyznavače hardcore to bylo příjemné zpestření. Nakonec i vyznavači klasickýho punku svorně pogovali pod pódiem a skupina sklidila úspěch.
Vision days, to už je taková klasika, ale rozhodně ne okoukaná, asi něco jako dobrý pivko. Máte ho skoro každej den, ale stále chutná, a dokáže potěšit. Takže Ian a samozřejmě celá skupina nepřekvapila a roztančila i ty, kteří už své tělo dávno neovládali a donutila je tak vydat ze sebe životní výkon. 
Další skupinou byla Naivní naděje. Bylo by opravdu naivní očekávat, že někteří návštěvníci budou po dvou dnech neustálého kalení schopní, ještě hodně dlouho po půlnoci, takže na tuto skupinu řádilo už podstatně méně lidí, ale za to ti nejlepší. Hehe.
Předposlední se představila formace ze zajímavým jménem , Do cukrárny na pivo. Texty i hudba se točili, jak už název napovídá, kolem různých pochutinek. O hrstce statečných, kteří ještě vydrželi na tuto zajímavou skupinu, se rozhodně jako o davu mluvit nedá.
 Poslední se předvedli punkrockový démoni z České Třebové, Domobrana. Lidi pařící pod pódiem by si spočítal na jedné ruce a to by ti klidně mohli ještě dva prsty uříznout. Zahráli i nové songy, takže si je aspoň zkusili na živo. Haha. Po Domobraně nastoupilo starý známý ticho, těch pár přeživší kalilo, spřádalo plány na všechno možný, nebo už jen tak tupě čumělo do zdi. Pak už se jen uklízelo, blilo, uklízelo to, co se nablilo a jelo se domů.

Bukva
No a ti poslední pořadatelé, za pomoci hodně dobrovolníků z řad účastníků, tenhle chaos uklízeli do tří odpoledne. Nebylo to tak strašný, dokonce si nikdo na sále neugrcnul, takže je vidět, že poličská jedenáctka za 17 je rozumná volba. Nikde se kolem kulturáku nepovalovalo ani hovínko a při úklidu odpadků jsme za barákem našli po autech dalších asi patnáct lidí, jak si zvesela chlastaj. Hovádka :D

Děkuju Vám všem za hojnou účast, opravdu jsme to nečekali, za perfektní atmosféru, jakou se povedlo vytvořit a vypogovat, za to, že jste tolik chlastali(museli jsme jet v noci dvakrát pro zásoby alkoholu), za to, že se v kulturáku skoro nic nepoškodilo(až na těch pět kávovejch lžiček, takže si teď budu do konce života míchat kafe šroubovákem), velké díky za to, že jste se po cestě na koncert i z něj chovali slušně (pro existenci koncertu je to stěžejní a moc stížností ani nebylo) a ve finále za to, že se nám všem společně povedlo vydělat
na Záchranou stanici zelené Vendolí 15630.- korun !

Bohužel je potřeba i vypíchnout chyby, aby se pro příště neopakovaly.
První věc: vzhledem k časovému skluzu jsem musel rapidně zkrátit vystoupení kapely Naivní Naděje. Tímto se klukům ještě jednou hluboce omlouvám.Věřte, že mě to mrzí o to víc, protože jste jedna z mých nejoblíbenějších kapel a slibuju, že Vám to vynahradím jiným koncertem.
Druhá věc: vzhledem k tomu,kolik nás dohromady s návštěvníkama,pořadatelama a kapelama bylo (něco přes 300) a jak se kalilo, se vyskytlo pár problémů. Dva menší, který se podařilo vyřešit hned a domluvou (tímto bych chtěl velice poděkovat pořadatelské ochrance za to, že dodrželi moje instrukce: nejdřív si desetkrát nechat nasrat na hlavu a pak teprv něco řešit) a jeden vážnější, kdy došlo k tak hrubému porušení punkáčského i lidského chování, že dotyčnému jsem (pro klid svého svědomí) vrátil vstupné a vyhodil ho z fesťáku. A může být rád, protože za to, co udělal, by mu jinde zůstalo v puse tolik zubů, jak prstů na dvouprstý ruce. A předesílám pro příště, že na mých akcích agresivní a hyenistické chování nikdy nebylo a nebude tolerováno !

Takže ještě jednou děkuju moc všem kapelám za parádní výkon, zvukařovi za dobrej zvuk, pořadatelům za poctivou a dlouhou práci, všem návštevníkům za účast, parádní atmosféru a podporu dobré věci, člověku co našel peněženku a dal jí ke zvukařovi a která byla vrácena majiteli, všem co jste pomohli s propagací této akce, alkoholu, za to, že opíjel a vege bulkám, protože byly opravdu vynikající.;) Držte palce,
ať se nám podaří připravit BENEFIČNÍ KONCERT VOLUME II

Team Rohanovi děti tentokrát tvořili:
Hlavní pořadatel: Bukva
Bary: Hrbatá, Katy, Šárka, Wondrys, Kača, Nita, Pady a jeho Míša
Kuchyň: Janička, Kuku, Klárka, Koppák, Řezník, Kaldova máma a její Franta
Ochranka: Kimado, Fík, Slaži, Petty, Piča z Přelouče, Sharp a jeho team
Zdravotnice: Danča
Vstup: Laděnka a Rohanka
Všechno co bylo zrovna potřeba: Malej
Řidiči: Wondrys, Ráďa z Poličky a Johny ikdyž by občas zasloužil pohlavek !:)

snad sem na nikoho nezapoměl, kdyžtak mě shoďte ze schodů ;)

+ Mini report od Psychopsa-Sandry a Kett

Psychopes
Po nedlouhém přemlouvání jsem se nechala ‘‘ukecat‘‘ k napsání snad krátkého a nikým neočekávaného reportu.V tom výše zmiňovaném ‘‘ukecávání‘‘ má samozřejmě prsty pro většinu z Vás známý Bukva.Ale dost bylo řečí,zapnu pohodovou muziku a jde se na věc.
Ta dlouho očekávaná akce byla najednou tu,a najednou už je zas pryč.Ale zkusme trochu zrekapitulovat výkony všech,kteří se tam objevili,ať už pořadatelů,účinkujících či jen návštěvníků.

Všecko proběhlo opravdu skvěle,aspoň podle mě,i když jsem tam byla většinou jen jako spící návštěvník.Všude vládla dobrá a přátelská atmosféra,tak skvělou náladu jsem už dlouho nezažila.Dokonce všichni zúčastnění přežili tu dalekou,až skorem nekonečnou cestu od nádraží,spíše tedy maličké zastávky.Těžko říci,jestli někdo nedošel,ale počet lidí v sále byl opravdu vysoký.Spousta známých ale i neznámých skvěle naladěných lidiček.Stavěla se číra,popíjelo se a povídalo na ty nejrůznější témata.

Kolem té plánované sedmé hodiny se vyškrábala na podium pověstná Mentálně Narušená Moucha.Jejich výkon byl senzační,až tedy na to skvěle dlouhé napínání na začátku.Poté to ale parádně rozjeli a skvěle se pogovalo.

Dál už bych nejspíš psát neměla,nebo možná přeskočit těch několik kapel.Protože po výše zmiňovaném skvělém výkonu Mouchy na mě padla obrovská vlna únavy z alkoholového opojení,což je mi samozřejmě strašně líto.Přišla jsem tím pádem o bezvadné kapelky jako Driák, Lowlife, Spínací špendlík a seznam prospaných kapel končí naštěstí senzační kapelou Climax.

Ale na klasiku jako byli Vision days jsem byla opět probrána,i když s šílenou bolestí hlavy,ale na to se neumírá.No což,Vision days odvedli opět skvělou práci,v sálu se pogovalo jak o život i na to kolik bylo hodin.Vypadalo to,že únava byla pryč.Ale u stolů a stěn sálu se už pospávalo.

Naivní naděje však měla ještě dost energie.Pod podiem se sice moc fanoušků nesešlo,ale to bylo jen kvůli tomu kolik bylo hodin.Kluci hráli totiž opravdu skvěle.

Předposlední kapelkou byli D.C.N.P.,tedy Do cukrárny na pivo.Kapela s velmi zajímavým názvem.Ale bohužel mě trošku zarazilo,slečna za mikrofonem držela po celou dobu v ruce listy s texty.Nejspíš si je z nějakého,pro mě neznámého,důvodu nepamatovala.Také se nějak občas neshodli na tom co budou hrát,nejspíš playlist nějak nebyl.Ale to přeci jen nic nemění na tom,že jejich výkon byl dobrý,natož v tak časných,už ranních hodinách.

Vše zakončila skvělá Domobrana na kterou se pod podiem sešlo jen opravdu pár lidí,ale to neznamená,že nebyli obdivováni od stolů těmi,kdo nemohli už chodit.Dokonce někteří budili své spící kamarády.

Domobrana dohrála a už nikdo nepřišel.V sále se spalo na různých místech,v různých polohách a vlastně všude,kde to jen trochu šlo.Zhruba v pět ráno se většina sebrala a ploužilo se to zpět tichem té malé vesničky k malé zastávce s cedulkou Vendolí.Myslím,že celá akce se více než vydařila.Všichni jsme se pobavili,popili,zapogovali a ještě udělali dobrou věc.

Kett
A tak jsme se konečně dočkali tej slavnej soboty, a nasedli do vlaku směr Vendolí...Cestou se chlastalo, chlastalo, jo, no a taky se chlastalo...Po několika hodinách nás konečně vlak vyflusnul ve Vendolí...Teď už zbejvalo jenom najít ten kulturák, kterej sme teda po dlouhej cestě a nekteří velmi vyčerpaný nakonec našli...z pochodujícího davu se vozejvalo: Kurva už tam sme?..došel rum..já už nemůžu.. no a podobný sračky...Hurá ty vole. támhle je kulturák-když sme uslyšeli tuhle větu, tak si každej z nás (někdo nahlas, někdo pro sebe) řekl ufff ty vole...No a tak sme se začli srát dovnitř...Cálnul se vlez, a už se to frčelo pro chlast, na hajzly, a konečně-do poga...Kur** radost sem měla, když na začátek předvedli svoje umění narušený mouchy! Jó, to si ještě pomatuju...Další kapely byli samozřejmě taky skvělí, pogo bolavý, a rovnováha v prdeli...Lidí tolik, kolik se očekávalo, a chlastu ubejvalo, a ubejvalo...přišel na nás hlad tak sme do sebe narvali několik luxusních klobás, no a taky ten guláš-gulášovku v kelimku...Dál si pomatuju že sme sebou začali švihat o zem, a mrtví sme byli čím dál víc, takže sem nakonec usnula na politejch-kdoví jestli né poblitejch židlich...Nějak v pět sme se probrali zpět k životu-no k životu né, spíš sme se prostě probrali, a čekala nás hnusná, namrzlá a pro mě dlouhá cesta na vlak...Ty vole, ještě sme nebyli ani v půlce a už sem nemohla dejchat...No naštěstí sme tam došli, navalili se do vlaku, a vydali se zpět...Samej přestup, a únava na mě-nejen mě lezla čím dál víc...Nakonec sem byla ráda, když sem v jedenáct konečně ulehla do svej postele...Závěrem chci pronýst velký díky Bukvoj-kterej to zvládl celý na karton ruma, a vubec všem lidem a pořadatelům, prostě díky...Akci sme si užili, hodně rumu vypily, a teď, teď už se těšíme, až bude akce č2, kdy si já ovšem beru tágo od zastávky ke kultu a zpět :D...Takže akci chválim, Punk´s fucking not dead!!!!

tadydádýdádýsmrad a to je cely :)

Žádné komentáře:

Okomentovat